27 Kasım 2011 Pazar

Celal Tan ve Ailesinin aşırı acıklı hikayesi


Onur Ünlüden Beklentimiz mi yüksek, yoksa bu işte bir şeyler mi eksik?

Onur ünlü henüz sinemaya başlamamışken, yani şair Ah Muhsin Ünlü olduğu zamanlardan bilirim. Şiirine veridğim kredi nedeni ile  Polis ve Güneşin Oğlu filmlerine de gitmiştim. Onur ünlü alışılageldik sinema dilinin yerine şiirinde yaptığı gibi, absürde varan kurgu ile şaşırtmayı,sarsmayı deniyor.

Celal Tan ve Ailesinin aşırı acıklı hikayesi, Polis ve Güneş'in oğullarının izinden gidiyor. Sıradan, sistemin sıradanlaştırdığı insanların hayatında birdenbire ortaya çıkan ters durumlar. Hayatla ve sistemler yüzleşmeler. Bu filmde aile kurumu ile yüzleşiyor yönetmen. Celal Tan karaketirinin hakkını fazlası ile vermiş Selçuk yöntem. Genç ve güzel karısını öldürmesi ile başlıyor hikaye. Sistemin erkeklere ahir ömürlerinde vadettiği genç ve güzel kadın imgesi..

Köksal Engür,(ki sesi ile bizi yıllardır büyülemiş bu aktörü keşke sinemada daha fazla görebilsek) bu filmde de karşımızda, bir ayağı çukurda Celal Tan'ın arkadaşı Hukukçu profesör. Onur ünlü kişilerin din ve öte ile bağlantılarına da  Poliste cami avlusunda Abdussamet dinlettiği gibi, bu filmde de ölümü bekleyen adama namaz hocası ile gönderme yapıyor.

Tabiiki unutlmaz sahne Celal Tan'ın ödül alırken kürsüdeki yaptığı rutin bayık konuşma esnasında ağız dolusu ettiği küfürler.

Yine de filmden ayrılırken daha önceki filmlerden aldığım tadı alamadım. Film bende tamamlanmamış hissi uyandırdı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder